Menu

Onderzoek

Voor het realiseren van de ambitie om een vooraanstaande UAS en kennispartner te zijn moeten onderzoekers goed worden ondersteund. Samen staan we sterk. 

Onderzoek bij Saxion

Samenwerking stimuleren wij met de vijf thematische zwaartepunten van onderzoek. In aansluiting op de grote maatschappelijke thema’s zijn dit: Circulaire innovatie & energietransitie; Gezondheid, welzijn & technologie; Veiligheid & digitalisering; Sleuteltechnologieën; en Sociale- en economische innovatiemethoden. Deze zwaartepunten proberen we door te ontwikkelen naar erkende (nieuwe) Centres of Expertise.

Daarnaast is het nodig onderzoekers goed te ondersteunen. Om onze onderzoekers zo veel mogelijk tijd te geven voor onderzoek en aan te sluiten op de  vele externe kansen voor praktijkgericht onderzoek is er de Saxion Research & Graduate School (SRGS). Deze ondersteunende eenheid bestaat uit subsidiemanagers, liaisons beleidsmedewerkers en kwaliteitszorgadviseurs. Men kan terecht bij SRGS met vragen over subsidieprogramma's en -procedures, juridische en financiële compliance issues bij onderzoeksprojecten, het opbouwen van consortia, en allerhande projectmanagementvragen. Zo ontzorgt SRGS onderzoekers en lectoraten waardoor zij zich meer kunnen focussen op de inhoud en uitvoering van hun onderzoek.

Vanuit deze ondersteuning worden professionaliseringsactiviteiten aangeboden die relevant zijn voor lectoraten. Een overzicht van de activiteiten vind je hieronder.